IN 2020 NO FESTIVAL... BUT WE'LL BE BACK!
IN 2020 NO FESTIVAL... BUT WE'LL BE BACK!

Tuesday 14th July
20:00 @ Zaal 2, Natlab, Eindhoven

***Note: Language is Dutch

Staycation, meet your homegrown talent!

Deze zomer bieden BROET en Natlab je een filmprogramma gevuld met talent van eigen bodem. Laat je verrassen door films die je anders misschien nooit gezien zou hebben. Van korte fictie tot lange documentaire en alles daartussenin. Tijdens iedere voorstelling gaan we in gesprek met de maker(s).

We starten onze Staycation, Meet your homegrown talent! serie met drie korte films waar dans op een bijzondere manier centraal staat en de motor is van het verhaal. Laat je verrassen door uiterst pure dans verhalen.

Ster - Catherina Iosifidis - 13 min.
Tijdens dansles doet Stella er alles aan om de solo in de dansvoorstelling te krijgen, maar door haar onzekerheid verliest ze haar grip op de werkelijkheid.

Re:Born - Annemijn Rijk & Fleur Bax  - 11 min.
Re:born - een dansfilm over opstaan. Alsof het net uit de lucht ter aarde is gestort. We zien een wezen roerloos op de grond, onder het slijm en met net genoeg kracht om te ademen. De lange benen uitgestrekt, de knieën knokig. Het gezicht verborgen onder de armen, anoniem, alleen. Om te overleven ligt een ogenschijnlijk onmogelijke uitdaging in het vooruitzicht: Opstaan.

Naar Huis – Regie: Harrie Verbeek – Choreografie: Jelena Kostic –  19 min.
Op verzoek van zijn moeder Annabel keert Andre terug naar het ouderlijk huis om zijn stervende vader Theo te bezoeken. Samen met zijn zus Sanne, haar man Victor en hun zoon Teun probeert het gezin met elkaar in contact te komen. Dit leidt keer op keer tot confrontaties en oud zeer. Maar als dagdromen de familie doet herinneren aan gelukkiger tijden, weten ze door aantrekken en afstoten zichzelf open te stellen naar elkaar in een hartverwarmende choreografie terwijl ze afstevenen op het onvermijdelijke. 

Facebook event

Dit programma is een samenwerking tussen Pop Up Cinema & De Nieuwe Vorst in Tilburg en in Eindhoven tussen BROET/EFF & Natlab. Met dank aan het Zuidelijk Film Festival, De Mus en alle makers.

partners

sponsors