IN 2020 NO FESTIVAL... BUT WE'LL BE BACK!
IN 2020 NO FESTIVAL... BUT WE'LL BE BACK!

Tuesday 21st July
20:00 @ Zaal 2, Natlab, Eindhoven

***Note: Language is Dutch

Staycation, meet your homegrown talent!
Deze zomer bieden BROET en Natlab je een filmprogramma gevuld met talent van eigen bodem. Laat je verrassen door films die je anders misschien nooit gezien zou hebben. Van korte fictie tot lange documentaire en alles daartussenin. Tijdens iedere voorstelling gaan we in gesprek met de maker(s).

In deze Staycation, Meet your homegrown talent! unieke korte films over fotografen, hun inspiratie en een bijzonder film/foto archief.

Joep Lennarts: Compromisloos - Bruno Bolsius - 14 min
Joep Lennarts was fotograaf voor onder andere de Volkskrant en Brabants Dagblad. In 2011 stapte Joep uit het leven. In plaats van een brief liet hij een aantal foto’s achter. In dit portret vertellen vrienden en familie over Joep’s leven, zijn moeilijkheden en hoe Joep soms nog dagelijks in hun leven aanwezig is.

Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now - Baris Azman - 32 min
In de jaren zeventig werd de Nederlandse fotograaf Charles 'Chas' Gerretsen plotseling wereldberoemd. Hij werd door Francis Ford Coppola uitgenodigd om alles op de set van Apocalypse Now vast te leggen vanwege zijn oorlogstijd. De documentaire bevat een diepgaand interview met Gerretsen en meer dan 100 foto's van de fantastische cast inclusief Marlon.

Facebook event

Dit programma is een samenwerking tussen Pop Up Cinema & De Nieuwe Vorst in Tilburg en in Eindhoven tussen BROET/EFF & Natlab. Met dank aan het Zuidelijk Film Festival,  De Mus en alle makers.

 

partners

sponsors