IN 2020 NO FESTIVAL... BUT WE'LL BE BACK!
IN 2020 NO FESTIVAL... BUT WE'LL BE BACK!

Tuesday 28th July
20:00 @ Zaal 2, Natlab, Eindhoven

***Note: Language is Dutch

Staycation, meet your homegrown talent!
Deze zomer bieden BROET en Natlab je een filmprogramma gevuld met talent van eigen bodem. Laat je verrassen door films die je anders misschien nooit gezien zou hebben. Van korte fictie tot lange documentaire en alles daartussenin. Tijdens iedere voorstelling gaan we in gesprek met de maker(s).

In deze Staycation, Meet your homegrown talent! Een verrassende en eclectische vertaling van een bijzondere zeeslag. Kogels gedragen zich anders dan verwacht.

Bullet Time  - Frodo Kuipers –  3 min.
Twee kogels worden tijdens een klassieke Western-shootout in hun dodelijke vlucht verliefd op elkaar. Weten zij elkaar te vinden en tegen welke prijs?

Viva Matanzas - Dick Verdult - 50 min.
Dit is geen documentaire zoals je gewend bent, maar een artistieke rapportage van de slag bij Cuba tussen het Spaanse en Nederlandse leger in 1628. Piet Heins verovering van de Zilvervloot spreekt tot op de dag van vandaag tot de verbeelding. De Hollandse admiraal maakte gebruik van het gebrek aan wind om de Spaanse vloot, vol zilver uit Zuid-Amerika om huurlegers in Europa te financieren, de Cubaanse Baai van Matanzas in te lokken, waar de schepen vastliepen op zandbanken.
Na een salvo schoten voor de boeg klommen de Hollanders aan boord en gaven de Spanjaarden zich over, zonder dat er ook maar één dode viel. In een dorpje in Aragon wordt de zeeslag herdacht met een gemaskerde dans. Kunstenaar Dick Verdult legt het ritueel vast als een over the top kostuumdrama, omlijst door elektronische muziek. Het verhaal van strategische listigheid en eerloos verlies krijgt er iets komisch door.

Facebook event

Dit programma is een samenwerking tussen Pop Up Cinema & De Nieuwe Vorst in Tilburg en in Eindhoven tussen BROET/EFF & Natlab. Met dank aan het Zuidelijk Film Festival, De Mus en alle makers.

 

partners

sponsors